Buscar per contingut, noticies, etc.

‘Penalty’, guanyadora de la 8a edició del BCN Sports Film

La cerimònia de cloenda de la 8a edició del BCN Sports Film Festival, celebrada al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch ha estat un punt de trobada del món del cinema, l’esport, la política i la societat.

David Escudé, president de la Fundació Barcelona Olímpica i comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat l’encarregat de lliurar l’Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 8a edició del BCN Sports Film a ‘PENALTY’, curtmetratge de ficció dirigit per Aldo Iuliano i produït per Andrette Lo Conte. ‘Penalty’ és la història d’un grup de nois  que juguen a futbol enmig del no-res, però hi ha molt més en joc que una simple victòria. Ha recollit el premi el seu director, Aldo Iuliano.

‘Penalty’ és la història d’un grup de nois que juguen a futbol enmig del no-res, però hi ha molt més en joc que una simple victòria. Ha recollit el premi el seu director, Aldo Iuliano.

 

El premi especial del jurat – format  per Jorge Barrio, docent, productor i director de cinema i fundador de Laimar Films; Marta Clari, actualment gerent de l’Àrea de drets de Ciutadania, Participació i Transparència (4a tinència d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; Luce Grosjean, productora i membre activa de l’AFCA (Association française du cinéma d’animation); Manuel Ibern, membre del comitè tècnic de waterpolo de la FINA (Federació Internacional de Natació) i vicepresident de la Federació Catalana de Natació i Vicky Marcó, productora de cinema, televisió i Internet – ha estat per a NADIA COMANECI, LA GIMNASTA I EL DICTADOR  (França, 2016), dirigida per Pola Rapaport i produïda per Roche Productions. Pola Rapaport ha recollit el premi.

En aquesta edició el jurat també ha otorgat una menció especial a la pel·lícula WE ARE THE SUPERHUMANS (Regne Unit, 2015), de Douglas Wilson. Una producció de Blink Productions.

Vicky Marcó ha lliurat el guardó a Lloyd Milen, Cònsul General del Regne Unit a Barcelona.

El BCN Sports Film es caracteritza per la diversitat de guardons, que han correspost a:

 

Premi a la millor producció Catalana – Tarragona 2018

GIGANTES DESCALZOS (Catalunya, Mèxic i Espanya 2017) de Iván Roiz i Álvaro Priante. Una producció de Holidays Film i MM4 Producciones.

José Manuel González Labrador, Tinent d’alcalde de Sant Boi de Llobregat, ha lliurat el premi a Iván Roiz iÁlvaro Priante, directors de la pel·lícula.

 

Premi a la millor producció documental

STEVE McQUEEN – THE MAN & LE MANS (Regne Unit i Estats Units, 2015). Co-dirigida i produïda  per John McKenna i Gabriel Clarke.

Joan Villacampa i Galiana, Vicepresident Institucional del CEEB, ha lliurat el premi a Ehren Schimmel, Cònsol dels Estats Units a Barcelona.

 

Premi a la millor pel·lícula de ficció

BONIEK i PLATINI (França i Polònia, 2016) de Jérémie Laurent. Una producció de Joanna Sitkowska (Grec – Groupe de Recherches et d’Essais Cinématographiques).

Jéréme Laurent ha agraït el premi per videoconferència.

 

Premi a la millor pel·lícula d’animació

PRESTON (França, 2016) de Gabriel Amar, Louis Doucerain, Joseph Heu, Marcere Térence Tieu i Morgane Vaast. Una producció de ISART Digital.

Daniela Arónica, Directora de la Mostra del Cinema Italià de Barcelona, ha entregat el premi a Bibiana Schönhoffer, directora del Festival Mendit de Menorca

 

Premi a la millor pel·lícula d’Esports d’Aventura – ÁLVARO BULTÓ

CHEMINS DE GLACE (Canadà i Quebec, 2016) de Claudia Kedney-Bolduc. Una producció de Spira Films.

Maite Fandos, Diputada delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona ha lliurat el premi a Claudia Kedney-Bolduc, directora del reportatge

Espartac Peran, periodista de TV3 ha estat el mestre de cerimònies d’aquesta 8a edició.