Buscar per contingut, noticies, etc.

Michael Robinson, protagonista en el primer dia del Festival

Si hi ha un nom que ha destacat avui al BCN Sports Film Festival, ha estat el del periodista, director y comentarista esportiu Michael Robinson, qui ha dedicat tota la jornada a esdeveniments relacionats amb el Festival.

Al matí, Robinson s’ha desplaçat al Centre Penitenciari de Brians 1, on s’ha projectat el documental d’Informe Robinson “Refugiades del futbol”, del qual és co-director. Després del visionat, Robinson ha pogut intercanviar impressions sobre la producción amb els interns i internes del Centre.

Per la tarda s’ha dirigit a la Filmoteca de Catalunya per participar en la sessió-col·loqui que ha portat el nom de la cèlebre frase de Nelson Mandela “Sport has the power to change the World”, i que ha tractat el tema de l’esport i el desenvolupament.

Allà ha participat a la taula rodona composta per Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; el presentador i comentarista esportiu, Michael Robinson; Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament; Jaume Mora, membre de l’International Sociological Sport Observatory; Gerard Figueres, secretari general de l’Esport; Mariona Miret, responsable de programes de la Fundació FC Barcelona i el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, qui ha exercit de moderador.

Un cop finalitzada la taula rodona, s’han projectat diversos documentals, on el tema de l’esport vinculat al desenvolupament ha estat molt present.

I finalment, Michael Robinson s’ha traslladat al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, per participar a la Cerimònia d’Inauguració de la novena edició del Festival. Durant la gala se li ha rendit homenatge per la seva dedicació a la difusió dels valors de l’esport. El guardó l’ha rebut de mans de Manel Vila, Director de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

FOTOS PREMSA