Buscar per contingut, noticies, etc.

JURAT

ANNA CORBELLA
ANNA CORBELLA

La seva passió per la natura i els animals la duu a estudiar veterinària, una tasca que compatibilitza amb la competició d’alt nivell.

L’any 2000 es proclama campiona d’Espanya de la classe olímpica 470 i, l’any següent, descobreix la vela oceànica, una disciplina en la qual s’inicia amb la regata Mare Nostrum. Aquesta experiència l’empeny a formar-se i a conèixer la classe Mini 6,50. Participa en múltiples campionats i, el 2008, aconsegueix la qualificació necessària per col·locar-se a la línia de sortida de la Mini Transat (l’Atlàntic en solitari, de França al Brasil). Des de llavors, esdevé professional en aquest esport.

Més endavant, es prepara i assoleix la primera volta al món sense escales, al costat de l’anglesa Dee Caffari (2011), i, el 2015, la segona. Amb aquestes dues gestes es converteix en una de les tres dones al món que ho han aconseguit.

JOSEP ORIOL MARTÍNEZ I FERRER
JOSEP ORIOL MARTÍNEZ I FERRER

És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona amb l’especialització en esports adaptats i doctor en Ciències de l’Educació Física i de l’Esport a la Universitat Ramon Llull.

Va ser director de Classificacions Generals i Funcionals durant els Jocs Paralímpics de Barcelona 92 i, del 1993 al 2005, director mèdic de l’“Hospi Sport” (programa esportiu de la Federació Catalana d’Esports de Minusvàlids als Centres Hospitalaris de Catalunya). Del 1999 al 2013 exerceix d’oficial mèdic en cap de la Federació Internacional d’Esports en Cadira de Rodes i Amputats. Des del 2001 és professor d’Activitat Física i Esport Adaptat per a persones amb discapacitat a la Blanquerna-Universitat Ramon Llull.

Del 2007 al 2013 va ser responsable del Comitè de la Federació Internacional de Tenis Taula (ITTF), metge en cap i membre del Comitè Antidopatge dels Jocs Paralímpics de Beijing 2008, Vancouver 2010, Londres 2012 i Sotxi 2014.

PAOLA RUGGERI
PAOLA RUGGERI

És llicenciada en Literatura Alemanya i Anglesa i en Ciències de la Comunicació.

Durant 18 anys, va treballar com a responsable de màrqueting internacional per a televisió i com a analista de programes a RTI-Mediaset Group, la primera cadena de televisió comercial italiana, de la qual actualment és responsable de la selecció de curtmetratges per als canals de pagament del grup.

És docent d’assignatures sobre guions i producció internacional per a televisió i cinema a la Universitat Catòlica de Milà. Així mateix, ha publicat estudis sobre ficció i sobre els mercats internacionals de continguts audiovisuals per a televisió i també sobre curtmetratges.

FRANCESC TERRÓN I CUSÍ
FRANCESC TERRÓN I CUSÍ

És llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses.

Comença la seva trajectòria professional el 1989 com a tècnic a l’Institut Municipal Barcelona Espectacles i, més tard, als departaments d’Administració i d’Acció Cultural de l’Institut de Cultura de Barcelona. L’any 2002 s’incorpora al Departament de Planificació i Control de Gestió del Fòrum de les Cultures 2004.

Més tard, el 2005, inicia una nova etapa professional a l’Institut Barcelona Esports, en la qual duu a terme les tasques pròpies del cap del departament d’Administració. Actualment és gerent de l’entitat.

OLGA VIZA
OLGA VIZA

El 1978 comença la seva carrera a TVE com a reportera a Polideportivo.

Dirigeix el programa Barcelona Olímpica, narra les cerimònies de Barcelona 92 i presenta, amb Matías Prats, el programa nocturn dels Jocs de Barcelona. Abans ja havia cobert 5 Jocs Olímpics així com 3 mundials de futbol, de F1, de motociclisme, de gimnàstica esportiva i el Gran Slam de golf. Més endavant presenta i dirigeix l’informatiu d’Antena 3. És enviada especial a l’11-S i a les eleccions de la Casa Blanca, i esdevé la primera dona a moderar un debat electoral a Espanya.

El 2004 presenta a Telecinco el programa No es lo mismo i, després, col·labora amb RNE. La seva carrera periodística ha estat reconeguda amb el Premi Ondas a la millor presentadora, el de l’Acadèmia de TV a la millor comunicadora i la Medalla de Plata de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu.