‘PENALTY’, GUANYADORA DE LA 8a EDICIÓ DEL BCN SPORTS FILM FESTIVAL

maig 12, 2017

La cerimònia de cloenda de la 8a edició del BCN Sports Film Festival, celebrada al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch ha estat un punt de trobada del món del cinema, l’esport, la política i la societat.

David Escudé, president de la Fundació Barcelona Olímpica i comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat l’encarregat de lliurar l’Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 8a edició del BCN Sports Film a ‘PENALTY’, curtmetratge de ficció dirigit per Aldo Iuliano i produït per Andrette Lo Conte. ‘Penalty’ és la història d’un grup de nois  que juguen a futbol enmig del no-res, però hi ha molt més en joc que una simple victòria. Ha recollit el premi el seu director, Aldo Iuliano.

 • IMG_5067

 • IMG_5010

 • IMG_5035

 • IMG_4975

 • IMG_4942

 • IMG_4930

 • IMG_4920

 • Boniek i Platini

 • IMG_5135

 • Premi millor pel·lícula del Festival Àmfora Ciutat de Barcelona: PENALTY (Itàlia, 2016). David Escudé, president de la Fundació Barcelona Olímpica, ha lliurat el premi Aldo Iuliano, director
 • Premi Especial del Jurat: NADIA COMANECI, LA GIMNASTA I EL DICTADOR (França, 2016) Jorge Barrio, Luce Grosjean i Vicky Marcó han entregat el premi a la mateixa directora, Pola Rapaport.
 • Menció Especial del Jurat: WE’RE THE SUPERHUMANS (Regne Unit, 2016). Vicky Marcó ha lliurat el premi a Lloyd Milen, Cònsol General del Regne Unit a Barcelona.
 • Premi a la millor producció documental: STEVE McQUEEN – THE MAN & LE MANS (Regne Unit i Estats Units, 2015). Joan Villacampa i Galiana, vicepresident del CEEB ha lliurat el premi a Ehren Schimmel, Cònsol dels Estats Units a Barcelona.
 • Premi a la millor pel·lícula d’aventura - Álvaro Bultó: CHEMINS DE GLACE (Canadà i Quebec, 2016). Maite Fandos, diputada delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona ha entregat el guardó a la directora del documental, Claudia Kedney-Bolduc.
 • Premi a la millor producció catalana - Tarragona 2018: GIGANTES DESCALZOS (Mèxic, Catalunya i Espanya, 2017). José Manuel González Labrador, Tinent d’Alcalde de Sant Boi de Llobregat ha fet entrega del premi als de Iván Roiz i Álvaro Priante.
 • Premi a la millor pel·lícula d’animació: PRESTON (França, 2016). Daniela Aronica, directora de la Mostra de Cinema Italià de Barcelona ha lliurat el premi a Bibiana Schönhöofer, directora del Festival Mendit de Menorca.
 • Premi a la millor pel·lícula de ficció: BONIEK I PLATINI (França i Polònia, 2016) Video director Jéremie Laurent
 • Guanyadors

 El premi especial del jurat – format  per Jorge Barrio, docent, productor i director de cinema i fundador de Laimar Films; Marta Clari, actualment gerent de l’Àrea de drets de Ciutadania, Participació i Transparència (4a tinència d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; Luce Grosjean, productora i membre activa de l’AFCA (Association française du cinéma d’animation); Manuel Ibern, membre del comitè tècnic de waterpolo de la FINA (Federació Internacional de Natació) i vicepresident de la Federació Catalana de Natació i Vicky Marcó, productora de cinema, televisió i Internet – ha estat per a NADIA COMANECI, LA GIMNASTA I EL DICTADOR  (França, 2016), dirigida per Pola Rapaport i produïda per Roche Productions. Pola Rapaport ha recollit el premi.

En aquesta edició el jurat també ha otorgat una menció especial a la pel·lícula WE ARE THE SUPERHUMANS (Regne Unit, 2015), de Douglas Wilson. Una producció de Blink Productions.

Vicky Marcó ha lliurat el guardó a Lloyd Milen, Cònsul General del Regne Unit a Barcelona.

El BCN Sports Film es caracteritza per la diversitat de guardons, que han correspost a:

Premi a la millor producció Catalana – Tarragona 2018

GIGANTES DESCALZOS (Catalunya, Mèxic i Espanya 2017) de Iván Roiz i Álvaro Priante. Una producció de Holidays Film i MM4 Producciones.

José Manuel González Labrador, Tinent d’alcalde de Sant Boi de Llobregat, ha lliurat el premi a Iván Roiz iÁlvaro Priante, directors de la pel·lícula.

Premi a la millor producció documental

STEVE McQUEEN – THE MAN & LE MANS (Regne Unit i Estats Units, 2015). Co-dirigida i produïda  per John McKenna i Gabriel Clarke.

Joan Villacampa i Galiana, Vicepresident Institucional del CEEB, ha lliurat el premi a Ehren Schimmel, Cònsol dels Estats Units a Barcelona.

Premi a la millor pel·lícula de ficció

BONIEK i PLATINI (França i Polònia, 2016) de Jérémie Laurent. Una producció de Joanna Sitkowska (Grec – Groupe de Recherches et d’Essais Cinématographiques).

Jéréme Laurent ha agraït el premi per videoconferència.

Premi a la millor pel·lícula d’animació

PRESTON (França, 2016) de Gabriel Amar, Louis Doucerain, Joseph Heu, Marcere Térence Tieu i Morgane Vaast. Una producció de ISART Digital.

Daniela Arónica, Directora de la Mostra del Cinema Italià de Barcelona, ha entregat el premi a Bibiana Schönhoffer, directora del Festival Mendit de Menorca

Premi a la millor pel·lícula d’Esports d’Aventura – ÁLVARO BULTÓ

CHEMINS DE GLACE (Canadà i Quebec, 2016) de Claudia Kedney-Bolduc. Una producció de Spira Films.

 Maite Fandos, Diputada delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona ha lliurat el premi a Claudia Kedney-Bolduc, directora del reportatge

Espartac Peran, periodista de TV3 ha estat el mestre de cerimònies d’aquesta 8a edició.

Powered by ARTBOXBCN