El Festival recorda Barcelona’92

maig 12, 2017

 Els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 han estat molt presents en aquesta edició del BCN Sports Film Festival.

Els homenatges realitzats durant la cerimònia d’inauguració han estat dedicats a persones que van estar implicades de manera activa als Jocs.

A Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, al qual s’ha elogiat per la seva aportació al món de l’esport.

Als esportistes Jesús Ángel García Bragado i Miriam Blasco, se’ls ha reconegut la seva trajectòria esportiva. Chuso va iniciar el seu recorregut olímpic a Barcelona 92 i l’ha prolongat fins a Rio 2016, sent l’únic atleta del món que ha participat en 7 edicions olímpiques. Per la seva part, la judoka Miriam Blasco, va obrir la caixa dels ors olímpics femenins per a la delegació espanyola.

 I a Guillermo Cabezas Conde, un dels grans promotors de l’esport paralímpic, fundador de la Federació Espanyola d’Esports per Minusvàlids i President de l’ Associació Internacional.

El record de la Barcelona Olímpica també va estar molt present durant l’activitat paral·lela, amb la presència de Paloma del Río, periodista de RTVE que ha participat en la cobertura de 14 Jocs Olímpics; José Ramón Díez, subdirector de producció a RTO’92 durant els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 i realitzador de les cerimònies inaugurals i de cloenda de Barcelona 1992, Sydney 2000, Atenes 2004, Torí 2006, Pequín 2008, Londres 2012 i Sotxi 2014; i Isidoro Moreno, cap d’Enginyeria per a l’OBS (Olympic Broadcasting Services).

 La majoria de les sessions que s’han celebrat durant aquesta vuitena edició han inclòs gestos de complicitat als JJOO del 1992.

Powered by ARTBOXBCN