‘BOUNCE: How the ball taught the world to play’, guanyadora del BCN Sports Film 2016

maig 7, 2016

Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha estat l’encarregada de lliurar l’Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 7a edició del BCN Sports Film a ‘Bounce: How the ball taught the world to play’, documental dirigit per Jerome Thélia i produït per Anne Carkeet (Merge Group). ‘Bounce’ explora els orígens dels nostres esports preferits. El documental creua el temps, les llengües i els continents per mostrar com la pilota ha anat adquirint protagonisme a les nostres vides i alimentant la passió per competir. Ha recollit el premi el Cònsol General dels Estats Units a Barcelona, el Sr. Marcos Mandojana.

oto Press

 • BCN_Sports_Film_2016_Jurat-SAncho

 • BCN_Sports_Film_2016-Agusti-Bilbao

 • BCN_Sports_Film_2016_Pernas-Peris

 • BCN_Sports_Film_2016_Destefanis-Villar

 • BCN_Sports_Film_2016-Aragon-Rius

 • BCN_Sports_Film_2016_Rubinach-Horvath

 • BCN_Sports_Film_2016_Vazquez-Argelich

 • BCN_Sports_Film_2016_Solis-Mora

 • BCN_Sports_Film_2016_Lallana-Moyano

 • BCN_Sports_Film_2016_Ascani-Carranza

 • BCN_Sports_Film_2016-Espartaco_peran

 • BCN_Sports_Film_2016-Agusti

 • BCN_Sports_Film_2016
 • Premi Especial del Jurat: CHANGEOVER (Iran, 2014) Sergi Agusti, Daniel Arrébola, Miguel Angel C. Buttini i Sandrine Ferraro han donat el premi a Pablo Sancho, programador del MOST
 • Menció Especial del Jurat: JAI ALAI BLUES (País Basc, 2015) Sergi Agustí ha lliurat el guardó a Gorka Bilbao, director del documental
 • Premi a la millor producció Catalana: PANAROMA (Catalunya, 2015) Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica, ha lliurat el premi a Rubén Peris, en representació de Namuss Films.
 • Premi a la millor producció documental: THE CHAMPION (Estats Units, 2015) Barbara Destefanis, de Nikita Events, productora executiva del Festival, ha lliurat el premi a Vàngelis Villar responsable de gestió del Museu Olímpic.
 • Premi a la millor pel·lícula de ficció: DOMINGO (Mèxic, 2015) Alberto Aragón, responsable del Centre d’Estudis Olímpics de la Fundació Barcelona Olímpica, ha lliurat el premi a Cristina Rius, responsable de l’àrea de cinema de la Casa Amèrica Catalunya.
 • Premi al millor curtmetratge TARRAGONA 2017: MARATONDAGBOKEN (Noruega, 2015) Judith Rubinach, directora de patrocini i esdeveniments de Tarragona 2017, ha lliurat el premi a Daniel Horvath
 • Premi a la millor pel·lícula d'animació: ACCIDENT BLUNDERS AND CALAMITIES (Nova Zelanda, 2015) Raúl Vázquez, en representació de la Fundació Barcelona Olímpica ha lliurat el premi a Agustí Argelich, director del BCN Sports Film Festival
 • Premi a la millor pel·lícula sobre Esport i Solidaritat: LA ÚLTIMA VUELTA (Catalunya i Espanya, 2014) Laura Solis, 4a tinenta d’alcalde, Igualtat i Drets Socials,de Sant Boi, ha lliurat el premi al seu director Luis Mora.
 • Premi a la millor producció publicitària esportiva: DARKLIGHT (Estats Units, 2015) Ibone Lallana, responsable de comunicació de la Fundació Barcelona Olímpica i del BCN Sports Film Festival, ha entregat el premi a Azahara Moyano,membre del jurat de selecció del BCN Sports Film.
 • Franco Ascani, president de la FICTS i Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica
 • Espartac Peran, periodista
 • Agustí Argelich, director del BCN Sports Film.

El Premi Especial del Jurat –format per Marta Clari, gerent de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Sergi Agusti, realitzador, fotògraf i productor cultural; Daniel Arrébola, periodista i crític cinematogràfic; Miguel Angel C. Buttini, director, guionista i productor; i Sandrine Ferraro, actriu i guionista- ha estat per CHANGEOVER (Iran, 2014), dirigida i produïda per Mehdi Alibeygi. Ha recollit el premi Pablo Sancho, programador del MOST, Festival Internacional de cinema del vi i cava de Vilafranca del Penedès i president de la Federació Catalana de Cineclubs.

En aquesta edició el jurat també ha otorgat una Menció Especial del Jurat a la pel·lícula JAI ALAI BLUES (País Basc, 2015), de Gorka Bilbao. Una producció de Berde Produkzioak.

Sergi Agustí ha lliurat el guardó a Gorka Bilbao, director del documental.

El BCN Sports Film es caracteritza per la diversitat de guardons, que han correspost a:

Premi a la millor producció Catalana: PANAROMA (Catalunya, 2015) de Jon Herranz. Una producció de Gerard Peris, de Nanuss Films.

Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica, ha lliurat el premi a Rubén Peris, en representació de Namuss Films.

Premi a la millor producció documental: THE CHAMPION (Estats Units, 2015). Co-dirigida i produïda per Brett Garamella i Patrick McGowan (Hillside).

Barbara Destefanis, de Nikita Events, productora executiva del Festival, ha lliurat el premi a Vàngelis Villar responsable de gestió del Museu Olímpic.

Premi a la millor pel·lícula de ficció: DOMINGO (Mèxic, 2015) de Raúl López Echeverría. Una producció de Jorge Díaz Sánchez (Kinesis Film House).

Alberto Aragón, responsable del Centre d’Estudis Olímpics de la Fundació Barcelona Olímpica, ha lliurat el premi a Cristina Rius, responsable de l’àrea de cinema de la Casa Amèrica Catalunya.

Premi al millor curtmetratge TARRAGONA 2017: MARATONDAGBOKEN (Noruega, 2015) de Hanne Berkaak. Una producció de Mikrofilm AS.

Judith Rubinach, directora de patrocini i esdeveniments de Tarragona 2017, ha lliurat el premi a Daniel Horvath, amic de la directora.

Premi a la millor pel·lícula d’animació: ACCIDENT BLUNDERS AND CALAMITIES (Nova Zelanda, 2015) de James Cunningham. Una producció de Media Design School.

Juan Carlos Concha, director i fundador del Festival NON-STOP Barcelona Animació, ha entregat el premi a Sandrine Ferraro, membre del Jurat, en representació del seu director.

Premi a la millor pel·lícula d’Esports d’Aventura – ÁLVARO BULTÓ: CHASING NIÁGARA (Àustria, Estats Units, Mèxic i Canadà, 2015) de Rush Sturges. Una producció de Red Bull Media House en col·laboració amb River Roots.

Raúl Vázquez, en representació de la Fundació Barcelona Olímpica ha lliurat el premi a Agustí Argelich, director del BCN Sports Film Festival i president de Catalunya Film Festivals.

Premi a la millor pel·lícula sobre Esport i Solidaritat: LA ÚLTIMA VUELTA (Catalunya i Espanya, 2014) de Luis Mora Pizarro. Una producció de Ghislain Barrois (Telecinco Cinema).

Laura Solis, 4a tinenta d’alcalde, Igualtat i Drets Socials, de Sant Boi, ha lliurat el premi al seu director Luis Mora.

Premi a la millor producció publicitària esportiva: DARKLIGHT (Estats Units, 2015) de Mike Brown. Una producció de Zac Ramras (Sweetgrass Productions). Ibone Lallana, responsable de comunicació del Museu Olímpic i del BCN Sports Film Festival, ha entregat el premi a Azahara Moyano, actriu i membre del jurat de selecció del BCN Sports Film.

Durant l’acte Marta Carranza ha donat un reconeixement a Marco Ascani, president de la FICTS.

Espartac Peran, periodista de TV3 ha estat el mestre de cerimònia d’aquesta 7a edició.

Powered by ARTBOXBCN