BASES BCN SPORTS FILM FESTIVAL 2016

DEFINICIÓ

La Fundació Barcelona Olímpica, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i amb el patrocini de la FICTS (Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs), organitza la setena edició del BCN Sports Film – 7th BARCELONA INTERNATIONAL FICTS FESTIVAL, la qual forma part del WORLD FICTS CHALLENGE – 2016.

El BCN Sports Film 2016 es durà a terme a Barcelona del 3 al 7 de maig de 2016.

En aquesta sèptima edició el festival tindrà un caràcter competitiu.

Aquestes bases han estat aprovades pel Comitè Organitzador del BCN Sports Film 2016.

La participació al BCN Sports Film 2016 suposa l’acceptació total d’aquestes bases.

OBJECTIUS

Un dels principals objectius del BCN Sports Film 2016 és apropar el món audiovisual sobre temàtica esportiva i els seus valors al gran públic i, al mateix temps, oferir als mitjans de comunicació, directors de cinema, productores i distribuïdores especialitzades en temàtiques esportives un espai de diàleg que faciliti l’apropament i la reflexió entre els professionals del sector.

CONTINGUTS

El BCN Sports Film 2016 està obert a totes les produccions audiovisuals sense límit de durada que tinguin com a temàtica principal l’esport en les seves diferents disciplines o que estiguin inspirades en l’esport. Seran admeses a concurs les produccions audiovisuals dels gèneres d’animació, documental, ficció, experimental i vídeo promocional, tant en format de llargmetratge com de curtmetratge.

CONDICIONS GENERALS

El BCN Sports Film 2016 està obert a produccions professionals i independents.

Podran participar al BCN Sports Film 2016 totes aquelles pel·lícules produïdes a partir del gener del 2014.

Cada productor podrà presentar al BCN Sports Film 2016 tantes pel·lícules con vulgui, sempre que estiguin produïdes després de la data esmentada.

L’organització del BCN Sports Film 2016 podrà programar produccions d’interès especial fora de concurs, independentment de l’any de producció.

JURAT

El Comitè Organitzador del BCN Sports Film 2016 nomenarà els membres del jurat oficial del festival.

El jurat oficial del BCN Sports Film 2016 l’integraran persones vinculades al món de l’esport, el cinema, l’audiovisual i la cultura. Les seves decisions i els seus veredictes seran inapel·lables.

PREMIS

Les produccions seleccionades optaran als següents premis:

  • Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula
  • Premi a la millor producció catalana
  • Premi a la millor pel·lícula d’esports d’aventura – Álvaro Bultó
  • Premi a la millor pel·lícula sobre esport i solidaritat
  • Premi a la millor pel·lícula de ficció
  • Premi al millor documental
  • Premi al millor curtmetratge – Tarragona 2017
  • Premi a la millor pel·lícula d’animació
  • Premi a la millor producció publicitaria esportiva

El jurat oficial del BCN Sports Film 2016 podrà atorgar els premis especials que consideri oportuns.

Els patrocinadors del festival podran dotar altres premis en metàl·lic o amb altres prestacions.

El premi Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula i el premi Especial del Jurat estaran dotats amb 2 nits d’hotel, en règim d’allotjament i esmorzar, per a la final del BCN Sports Film 2016.

Els altres premis estaran dotats amb una nit d’hotel en règim d’allotjament i esmorzar per a la final del BCN Sports Film 2016.

Als guanyadors residents a Barcelona o a l’àrea metropolitana, i als qui no puguin assistir a la cerimònia de lliurament de premis, se’ls entregarà un xec per valor de 500 € (millor pel·lícula i premi Especial del Jurat) i de 250 € per als altres premis.

INSCRIPCIONS

El termini d’inscripció a la 7a edició del BCN Sports Film s’obrirà el dia 1 d’octubre de 2015 i finalitzarà el 28 de febrer de 2016, ambdós dies inclosos.

Cada participant haurà d’enviar abans del 28 de febrer de 2016 el formulari d’inscripció i arxiu de vídeo de la seva producció a través de la plataforma http://www.uptofest.com.

No s’admetran treballs sense aquest requisit.

El festival només accepta l’enviament on-line d’inscripcions a través de la plataforma http://www.uptofest.com.

OBRES SELECCIONADES

El Comitè Organitzador notificarà als participants, per correu electrònic i abans del 31 de març de 2016, si la seva pel·lícula ha estat seleccionada per a la competició oficial del BCN Sports Film 2016.

Altres materials promocionals de les obres seleccionades podran ser sol·licitats per l’organització.

L’organització del festival s’encarregarà de subtitular al català o al castellà les obres en concurs, per al seu ús exclusiu en el festival.

DIFUSIÓ

Les pel·lícules seleccionades per a la competició oficial del BCN Sports Film 2016 seran projectades segons el programa del festival.

Les pel·lícules seleccionades per a la competició s’integraran en el fons documental i videogràfic de la Fundació Barcelona Olímpica i podran ser exhibides públicament en els espais de projecció del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, seu de la Fundació Barcelona Olímpica, amb finalitats únicament pedagògiques o didàctiques i sempre com a mitjà de difusió i promoció del festival.

Les pel·lícules guanyadores podran ser exhibides gratuïtament en una sessió promocional del BCN Sports Film Festival a la resta de Museus Olímpics del món.

Les produccions guanyadores seran admeses a la fase final del circuit internacional WORLD FICTS CHALLENGE, format per 14 festivals internacionals. Els guanyadors autoritzen al Comitè Organitzador del BCN Sports Film 2016 la divulgació de les seves dades de contacte als comitès organitzadors dels festivals del WORLD FICTS CHALLENGE.

L’organització no cedirà a tercers cap còpia de la pel·lícula sense autorització prèvia dels seus productors o representants legals.

Els participants autoritzen el Comitè Organitzador a reproduir parcialment les seves produccions per a la promoció del BCN Sports Film 2016 en els mitjans de comunicació.

Powered by ARTBOXBCN