BASES

DEFINICIÓ

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Institut Barcelona Esports, amb el suport del Comitè Olímpic Espanyol, el Consejo Superior de Deportes i amb el patrocini de la FICTS – Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs - promou la tercera edició del BCN Sports Film 2012 – BARCELONA INTERNATIONAL FICTS FESTIVAL, la qual forma part del WORLD FICTS CHALLENGE - 2012.

El BCN Sports Film - 2012 està organitzat per la Fundació Barcelona Olímpica en col·laboració amb Nikita Distribution i es durà a terme a Barcelona del 10 al 12 de maig de 2012.

En aquesta tercera edició, el Festival tindrà un caràcter competitiu.

Paral·lelament a les sessions presencials del festival, el Comitè Organitzador del BCN Sports Film – 2012 organitzarà una sessió OFF del festival, mitjançant la plataforma on-line Sportsfilm.tv (www.sportsfilm.tv).

Aquestes bases han estat aprovades pel Comitè Organitzador del BCN Sports Film - 2012.

OBJECTIUS

Un dels principals objectius del BCN Sports Film - 2012 és apropar el món audiovisual sobre temàtica esportiva i els seus valors al gran públic i, al mateix temps, oferir als mitjans de comunicació, directors de cinema, productores i distribuïdores especialitzades en temàtiques esportives un espai de diàleg que faciliti l’apropament i la reflexió entre els professionals del sector.

CONTINGUTS

El BCN Sports Film - 2012 està obert a totes les produccions audiovisuals inspirades en l’esport i a aquelles produccions que tinguin com a temàtica principal l’esport en les seves diferents disciplines.

Seran admeses a concurs les produccions audiovisuals dels gèneres d’animació, documental, reportatge, ficció, experimental, tant en format de llargmetratge com de curtmetratge.

CONDICIONS GENERALS

Podran participar al BCN Sports Film totes aquelles pel·lícules inèdites produïdes a partir del gener del 2010.

La durada màxima de les pel·lícules serà de 120 minuts.

El BCN Sports Film - 2012 està obert a produccions professionals i independents.

Cada productor podrà presentar al BCN Sports Film - 2012 tantes pel·lícules con vulgui, sempre i quan estiguin produïdes després de la data esmentada.

L’organització del BCN Sports Film - 2012 podrà programar produccions d’interès especial fora de concurs i independentment de l’any de producció.

La participació al BCN Sports Film - 2012 suposa l’acceptació total d’aquestes bases.

JURAT

El Comitè Organitzador del BCN Sports Film – 2012 nomenarà els membres del jurat oficial del Festival.

El jurat oficial del BCN Sports Film - 2012 l’integraran cinc persones vinculades al món de l’esport, el cinema, l’audiovisual i la cultura. Les seves decisions i veredictes seran inapel·lables.

PREMIS

Les produccions seleccionades optaran als següents premis:

 • Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula.
 • Premi Ciutat de Barcelona a la millor producció catalana.
 • Premi Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula d’esports d’aventura.
 • Premi Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula sobre Esport i Solidaritat.
 • Premi Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula de ficció.
 • Premi Ciutat de Barcelona al millor documental.
 • Premi Ciutat de Barcelona al millor curtmetratge.
 • Premi Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula d’animació.
 • Premi Ciutat de Barcelona al millor reportatge.

El jurat oficial del BCN Sports Film - 2012 podrà atorgar els premis especials que consideri oportuns.

Els patrocinadors del festival podran dotar altres premis en metàl·lic o amb altres prestacions.

El premi Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula i el premi Especial del Jurat estaran dotats amb 2 nits d’hotel, en règim d'allotjament i esmorzar, per a la final del BCN Sports Film 2012. El festival es farà càrrec del transport de l’aeroport a l’hotel i viceversa.

Els altres premis estaran dotats amb una nit d’hotel en règim d'allotjament i esmorzar per a la final del BCN Sports Film - 2012, que inclourà el transport de l’aeroport a l’hotel.

Als guanyadors residents a Barcelona o a l’Àrea Metropolitana, i als qui no puguin assistir a la cerimònia de lliurament de premis, se’ls entregarà un xec per valor de 500 € (millor pel·lícula i premi del Jurat) i de 250 € per als altres premis.

INSCRIPCIONS

La inscripció al BCN Sports Film - 2012 és gratuïta.

El termini d’inscripció s’obrirà el dia 5 de desembre de 2011 i finalitzarà el 15 de març de 2012, ambdós dies inclosos.

Per a participar en la selecció del BCN Sports Film – 2012, s’haurà de:

 • - Emplenar degudament el formulari d’inscripció on-line del BCN Sports Film - 2012 disponible a: www.bcnsportsfilm.org/ca/register.php
 • - Lliurar el material addicional especificat en el mateix formulari d’inscripció.
 • - Enviar 2 còpies en DVD de la producció per a la seva preselecció a:

  NIKITA DISTRIBUTION
  Objecte: BCN SPORTS FILM - 2012
  Riera Bisbe Pol, 14, 1r 1a
  08350 Arenys de Mar (BCN)
  Espanya

OBRES SELECCIONADES

Es notificarà per correu electrònic si la pel·lícula ha estat seleccionada per a la competició oficial del BCN Sports Film – 2012.

Les pel·lícules seleccionades a competició oficial s’hauran d’enviar en un dels següents formats digitals (H264 1920 X 1080 25 fps; H264 1280 X 720 25fps; H264 720X576 25fps ANAMORPHIC) o a través de l’ftp que l’organització facilitarà a partir del 16 de març de 2012, o per correu ordinari en un pen-drive o disc dur.

Excepcionalment, les pel·lícules es podran enviar per correu ordinari en format Pal anamorphic en qualsevol dels següents suports: dvd o en dvd rom.

L’adreça per a l’enviament d’aquests materials es el següent:

NIKITA DISTRIBUTION
Objecte: BCN Sports Film - 2012(Secció Oficial)
Riera Bisbe Pol, 14, 1r 1a
08350 Arenys de Mar (BCN)
Espanya

Les obres que no tinguin subtítols en català o castellà s’hauran d’enviar sense subtítols. L’organització del festival s’encarregarà dels treballs de subtitulació al català.

TRAMESA DE CÒPIES

Les despeses d’enviament de les pel·lícules aniran a càrrec del participant.

L’Organització del BCN Sports Film - 2012 no es fa responsable del danys o pèrdues que es poguessin produir durant l’enviament.

DIFUSIÓ

Les pel·lícules seleccionades per a la competició oficial del BCN Sports Film - 2012 seran projectades segons el programa del Festival.

Les pel·lícules no seleccionades per a la competició oficial podran optar per participar al BCN Sports Film Festival – OFF que serà publicat on–line en la plataforma d’exhibició Sportsfilm.tv (www.sportsfilm.tv) des del 10 de maig 2012 fins al 31 de juliol 2012. Les opcions de promoció i de rendibilitat que ofereix la sessió OFF del BCN Sports Film 2012, així com els termes contractuals, seran presentats als productors interessats a partir del dia 16 de març de 2012. La publicació de les produccions seleccionades per a la sessió OFF del BCN Sports Film 2012 està condicionada a l’acceptació dels termes contractuals comunicats i mai es publicarà cap contingut a l’Sportsfilm.tv sense prèvia signatura dels contractes corresponents per part dels propietaris dels drets de exhibició.

Les pel·lícules seleccionades a competició s’integraran en el fons documental i videogràfic de la Fundació Barcelona Olímpica i podran ser exhibides públicament en els espais de projecció del Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, seu de la Fundació Barcelona Olímpica, amb finalitats únicament pedagògiques o didàctiques i sempre com a mitjà de difusió del festival.

Les produccions guanyadores seran admeses a la fase final del circuit internacional WORLD FICTS CHALLENGE, format per 14 Festivals Internacionals. El llistat complet de les fases del WORLD FICTS CHALLENGE estarà disponible a principis de gener 2012 en el web del BCN Sports Film – 2012 (www.bcnsportsfilm.org). Els guanyadors autoritzen al Comitè Organitzador del BCN Sports Film - 2012la divulgació de les seves dades de contacte als Comitès Organitzadors dels Festivals del WORLD FICTS CHALLENGE.

Els participants autoritzen al Comitè Organitzador la reproducció parcial de les seves produccions per a la promoció del BCN Sports Film – 2012 en els mitjans de comunicació.

Una selecció de les pel·lícules de la secció oficial es podrà projectar en les activitats de difusió i promoció del BCN Sports Film, ja siguin prèvies o posteriors a les dates de realització de la tercera edició del Festival. L’organització no cedirà a tercers cap còpia de la pel·lícula sense autorització prèvia dels seus productors o representants legals.

Descarregarpdf