ACTUALITAT

NOTÍCIES

Benvinguts a la pàgina d'actualitat del BCN SPORTS FILM FESTIVAL.
Des d'aquesta secció podreu estar al dia de totes les novetats relacionades amb el festival: esdeveniments de networking, concursos, pel·lícules i projeccions, exposicions...
Recordeu: totes les activitats són gratuïtes!

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /usr/home/bcnsportsfilm.org/web/webroot/2012/includes/mysql.php on line 14 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /usr/home/bcnsportsfilm.org/web/webroot/2012/includes/mysql.php on line 14
 • UN WORKSHOP PELS PROFESSIONALS DEL SECTOR AUDIOVISUAL

  UN WORKSHOP PELS PROFESSIONALS DEL SECTOR AUDIOVISUAL

  Avui divendres al  Museo Olímpic i de l'Esport - Joan Antoni Samaranch tindrà lloc el workshop 'Els continguts audiovisuals esportius: oportunitats de negoci’ dedicat als professionals del sector.

  Avui divendres al  Museo Olímpic i de l'Esport - Joan Antoni Samaranch tindrà lloc el workshop 'Els continguts audiovisuals esportius: oportunitats de negoci’ dedicat als professionals del sector.

  Son moltes les sessions de projecció que es podran gaudir a les diverses pantalles de les dues seus oficials del festival.  

  A l'Auditori Gran del Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch repetiran les sessions escolars, algunes de les quals presentades pel mateixos productors i directors, com és el cas de Heart Loves Sport o Grand Prix. A mitja tarda, a les 18:15 hores, començarà la sessió 'Dones i Esport' on podrem gaudir del documental català Encordades de Gerard Montero i del curtmetratge experimental Hannah; a les 19:30 hores tindrà lloc la sessió 'Passió pel futbol', amb el documental estatunidenc El Clásico: More than a game, el curtmetratge experimental El déu negre i, entre altres, el curtmetratge Pentecost, candidat als últims Oscars. Quasi simultàniament, a la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel, el futbol també serà protagonista de la segona nit dedicada als grans esdeveniments esportius. Obrirà la sessió el curtmetratge experimental Questo è futsal, guanyador del premi al millor curtmetratge a la 34a Rassegna Cinematografica Internazionale Sportfilmfestival de Palerm, seguit pel documental From the streets to the fields, enfocat als últims Mundials de Sur-Àfrica i presentat pels seus directors, Carlos Sanchez-Llibre i Josep Badell.

  + detalls

 • JA HA COMENAT LA TERCERA EDICIÓ DEL BCN SPORTS FILM

  JA HA COMENAT LA TERCERA EDICIÓ DEL BCN SPORTS FILM

  La tercera edició del festival ha obert les seves portes aquesta tarda.

  La tercera edició del festival ha obert les seves portes aquesta tarda. 

  L’acte d’inauguració del
  BCN Sports Film 2012 ha tingut lloc al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch i ha comptat amb la presència de personalitats com Xavier Amador, gerent de l’Institut Barcelona Esports. El sector audiovisual esportiu ha estat representat per Michael Robinson, director del programa Informe Robinson

  També han intervingut
  Francesco Citterio, Secretari General de la Comissió Festivals Internacionals de la FICTS -Fédération International Cinéma et Télévision Sportifs- i Agustí Argelich, director del festival, que ha presentat breument els objectius i la programació del BCN Sports Film. Posteriorment, s'ha realitzat un emotiu homenatge al cineasta, mort recentment, Jordi Feliu i s’han projectat els curtmetratges Together dancing with spinner dolphins, de Chisa Hidaka; Summer Bummer de Bill Plympton i el documental Barcelona 92’. Donde todo empezó, realitzat precisament per Informe Robinson, oferint així una mostra de les moltes tonalitats de les pel·lícules en competició. 

  Robinson
  ha atès la premsa, deixant clar que gràcies al seu treball al capdavant del programa que presenta s’ha convertit en tota una referència del sector audiovisual esportiu a Espanya. 

  Així, amb aquesta brillant inauguració, s’ha donat el tret de sortida al festival, que farà de Barcelona la capital del cinema esportiu els pròxims tres dies. 

  + detalls | veure les imatges

 • COMENCEM AMB UNA JORNADA ESPECTACULAR!

  COMENCEM AMB UNA JORNADA ESPECTACULAR!

  Demà 10 de maig començaran les primeres projeccions al festival. 

  Demà 10 de maig començaran les primeres projeccions al festival.

  La primera jornada del BCN Sports Film 2012 es presenta plena d’actes que no ens podem perdre. Així, els cinèfils més autèntics veuran com la sessió Esports & Shorts és ideal per a ells, gràcies a la projecció de diferents films experimentals i visualment espectaculars, premiats en l’àmbit internacional i centrats en diferents esports, com el tennis o la natació. És el cas de Récifs o Aquadettes, dues autèntiques joies audiovisuals.

  Al mateix temps, són dignes de menció les sessions Esports & Valors i Esport i integració, on podrem apreciar l’important paper de l’esport a l’hora d’integrar persones, amb documentals com Soufian, el nen que volia volar, produït per TV3, i curtmetratges entranyables com Passió per l’esport, de Sergi Agusti, el director més premiat del BCN Sports Film fins a la present edició.

  A més a més, els amants del ciclisme i del beisbol trobaran peces audiovisuals centrades exclusivament en aquests esports; també tindrà lloc la sessió dedicada a Bulgària, que tancarà les moltes projeccions de l’Auditori del Museu Olímpic, que hauran començat de bon matí amb unes sessions per als escolars.

  Paral·lelament, a la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel, tindrà lloc un dels moments estrella del festival, com és la sessió dedicada als grans esdeveniments esportius de la ciutat de Barcelona, amb dos documentals totalment recomanables: Barcelona World Race i Barcelona ’92. Donde todo empezó. La sessió serà presentada per Michael Robinson i Luis Fermoso, part de l’equip de l’Informe Robinson i autor del documental sobre els Jocs Olímpics de Barcelona.

  + detalls

 • AQUEST DIMECRES SINAUGURARÀ EL FESTIVAL

  AQUEST DIMECRES SINAUGURARÀ EL FESTIVAL

  Aquest dimecres s'inaugura el festival amb la presència de Michael Robinson. L'acte tindrà lloc a partir de les 19 hores al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch.

  Aquest dimecres s'inaugura el festival amb la presència de Michael Robinson. L'acte tindrà lloc a partir de les 19 hores al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch.

  L'acte comptarà amb la presència de Xavier Amador gerent de l’Institut Barcelona Esports, del productor Luis Fermoso i del periodista Michael Robinson. El presentador de l’excel·lent programaInforme Robinson de Canal+ atendrà els mitjans per parlar del documental Barcelona '92. Donde todo empezó, que es projectarà durant la cerimònia i, en una sessió oberta al públic, el dijous 10 de maig a la Sala Àmbit Cultural d'El Corte Inglés de Portal de l'Àngel. En el transcurs de l’acte, també es farà un petit homenatge al cineasta mort recentment Jordi Feliu, director de Barça, 75 anys d’història o Història de la Generalitat de Catalunya.

  També es projectaran tres pel·lícules -dos curtmetratges i un llargmetratge documental-, que donarà el tret de sortida a les moltes projeccions que es podran veure a partir del dijous dia 10 de maig, amb entrada gratuïta, i fins al dissabte dia 12 de maigal Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch i a la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel, seus oficials del BCN Sports Film d’aquest any.

  + detalls

 • CONEIXES LES ACTIVITATS PARALLELES DEL FESTIVAL?

  CONEIXES LES ACTIVITATS PARALLELES DEL FESTIVAL?

  A més de les moltes projeccions, en el transcurs del festival tindran lloc un workshop, una sessió enfocada als professionals del sector audiovisual i una exposició.

  A més de les moltes projeccions, en el transcurs del festival tindran lloc un workshop, una sessió enfocada als professionals del sector audiovisual i una exposició.

  Durant els 3 dies de festival, l’activitat al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch serà molt activa. A part de les nombroses projeccions que es faran, també s’han programat diferents actes pels professionals del sector audiovisual i el públic en general.

  La sessió Esports & Filmmakers donarà noves claus per afrontar el negoci i el workshop del divendres 11 de maig, també destinat als professionals de la indústria audiovisual, tindrà l’objectiu de generar un networking entre els assistents i de posar sobre la taula idees per respondre a les dificultats actuals del mercat.

  Pots trobar molta més informació d’aquests actes paral·lels i de totes les sessions de projecció al web del festival: www.bcnsportsfilm.org

  + detalls