ACTUALITAT

NOTÍCIES

Benvinguts a la pàgina d'actualitat del BCN SPORTS FILM FESTIVAL.
Des d'aquesta secció podreu estar al dia de totes les novetats relacionades amb el festival: esdeveniments de networking, concursos, pel·lícules i projeccions, exposicions...
Recordeu: totes les activitats són gratuïtes!

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /usr/home/bcnsportsfilm.org/web/webroot/2012/includes/mysql.php on line 14 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /usr/home/bcnsportsfilm.org/web/webroot/2012/includes/mysql.php on line 14
 • FROM THE STREETS TO THE FIELDS GUANYADORA DE LA 3A EDICIÓ DEL BCN SPORTS FILM FESTIVAL

  FROM THE STREETS TO THE FIELDS GUANYADORA DE LA 3A EDICIÓ DEL BCN SPORTS FILM FESTIVAL

  Maite Fandos, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica, va ser l'encarregada de lliurar l'Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 3a edició del BCN Sports Film a FROM THE STREETS TO THE FIELDS, de la productora catalana La Cafetera Productions i dirigida per Carlos Sánchez-Llibre i Josep Badel. 

  Maite Fandos, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica, va ser l'encarregada de lliurar l'Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 3a edició del BCN Sports Film a FROM THE STREETS TO THE FIELDS, de la productora catalana La Cafetera Productions i dirigida per Carlos Sánchez-Llibre i Josep Badel. 

  Maite Fandos va destacar la importància que productores catalanes com La Cafetera, siguin un referent al món audiovisual a través del seu treball. També va voler desitjar-los bona sort en la final de la FICTS que se celebrarà a l'octubre a Milà, on seran els encarregats de representar el Festival de Barcelona.

  El premi especial del jurat -compost per Andrea Trepat, actriu i guanyadora del premi AISGE; Beatrice Coletti, directora de BABEL TV; Bruno Delay, productor executiu i fundador de l’International Surf Film Festival; Ot Pi, 12 vegades campió del món de biketrial; Paloma del Rio, directora de programes esportius de TVE 1 i Tue Steen Müller, premi Danish Roos del 2004– va recaure en la pel·lícula anglesa HANNAH de Sergio Cruz.

  El BCN Sports Film es caracteritza per la diversitat de guardons que van recaure en: 

  Premi BABEL TV a la millor pel·lícula d'Esport i Integració.

  UNE ÂME VOILÉE, de Sylvain Bresson de França. 

  Beatrice Coletti, directora de BABEL TV, va lliurar el premi a Sylvain Bresson, director de la pel·lícula.

  Premi Ciutat de Barcelona a la millor producció d'Esports d'Aventura 

  A GREAT MACEDONIAN, de Renato Giuliani d'Itàlia.

  Ivan Cabrera, director del festival 3D DOGVILLE, va ser l'encarregat de lliurar el premi al seu director, Renato Giuliani. 

  Premi a la millor producció de Catalunya.

  ENCORDADES, una producció de la Facultat de Comunicació Blanquerna dirigida per Gerard Montero.

  Francesco Citterio, Secretari General de la Comissió de Festivals Internacionals de la FICTS, va ser l'encarregat de lliurar el premi a Carlos Brias, productor.

  Premi a la millor producció documental

  BARCELONA '92: DONDE TODO EMPEZÓ de l'Informe Robinson de Canal +. 

  Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica, va entregar el premi a Román Escoda, de Canal +.

   

  Premi a la millor pel·lícula sobre Esport i Solidaritat

  MISSING, una coproducció entre Jordània i el Regne Unit, dirigida per Tariq Rimawi i produïda per la International Film School del País de Gal·les. 

  Sergi Agustí, guanyador de tres premis a la primera edició del BCN Sports Film Festival, va lliurar el premi a Yooni Yoon Soon, en representació de l'autor.

  Premi Casanova Foto a la millor pel·lícula d'Esport Extrem, dotat amb una càmera Go Pro HD Hero 960.

  I BELIVE I CAN FLY, de França.

  Marie Gomès va recollir el premi, en representació del seu autor, de les mans de l'Agustí Argelich, director del BCN Sports Film Festival.

  Premi a la millor pel·lícula d'animació

  GRAND PRIX, de Marc Riba i Anna Solanas de Catalunya.

  Microgestió, empresa col·laboradora del festival, va lliurar el premi als productors Marc Riba i Anna Solanas.

  Premi al millor reportatge

  FINO ALL’ULTIMO ROUND, una producció italiana dirigida per Giacomo Frignani i Paolo Santolini

  Barbara Destefanis, directora de Nikita Distribution, va entregar el premi a Sara D’Amico, productora de la sèrie per Fox Itàlia. 

  Premi FILMETS Badalona Film Festival als valors humans i esportius, gentilesa de la Regidoria d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Badalona.

  SOUFIAN, EL NEN QUE VOLIA VOLAR, de Xavi Torres, Santi Padró, Bernat Miró i Jesús Muñoz, una producció de TV3 - Televisió de Catalunya.

  David Gómez Villar, Regidor de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Badalona, va lliurar el premi als seus productors.

  Premi al millor curtmetratge

  AQUADETTES, dels nord-americans Zackary Canepari i Drea Cooper, d’SLIM PICTURES, Califòrnia (Estats Units d'Amèrica).

  Esther Marquès, directora de producció de FILMETS BADALONA FILM, va lliurar el premi a Sofía Just, en representació dels seus directors.

  Premi a la millor pel·lícula de ficció

  Le Maillot de Cristiano de Vicent Bruno, de Bèlgica.

  Teresa Agullo, de la Fudació Barcelona Olímpica va donar el premi a Bibiana Schonhöffer.

  El premi a l'espot guanyador del concurs dotat amb 1.000 euros va recaure en César Pérez i Antón Corbal, dos joves realitzadors establerts a Barcelona.

  + detalls | veure les imatges

 • "SPORTS & FILMMAKERS" PROFUNDITZA AMB ELS TEMES TRACTATS AL WORKSHOP

  Els films Speciale Mundialido de Babel TV i MPH Mann, documental dirigit per Abelardo Rendo, han obert la sessió Sports & Filmmakers d’aquest matí, en la que s’ha seguit amb el debat obert al Workshop d’ahir amb l’objectiu donar claus de com encarar el mercat i trobar rendibilitat als productes audiovisuals.

  Els films Speciale Mundialido de Babel TV i MPH Mann, documental dirigit per Abelardo Rendo, han obert la sessió Sports & Filmmakers d’aquest matí, en la que s’ha seguit amb el debat obert al Workshop d’ahir amb l’objectiu donar claus de com encarar el mercat i trobar rendibilitat als productes audiovisuals.

  Així, s’han donat interessants idees, com per exemple involucrar la figura d’una persona dedicada a la comercialització del projecte des del començament, així com pensar en les sortides potencials del producte des del primer moment, per donar-li el format adequat.

  D’aquesta manera, ha tingut lloc una interessant discussió entre directors, productors i representats de televisió que en realitat va començar en el Workshop del dia anterior.

  + detalls

 • EL WORKSHOP DEL FESTIVAL, TOT UN ÈXIT

  EL WORKSHOP DEL FESTIVAL, TOT UN ÈXIT

  El Workshop que ha tingut lloc aquesta tarda ha tingut una gran participació.

   

  El Workshop que ha tingut lloc aquesta tarda ha tingut una gran participació. 

  Sota el títol de Els continguts audiovisuals esportius: oportunitats de negoci, les diferents persones que han intervingut han donat claus i opinions per fer front a les dificultats actuals del mercat, generant entre tots un interessant diàleg per aconseguir que els projectes superin les diferents dificultats existents i puguin ser una realitat.

  S'ha deixat clar que el clàssic model de distribució ha quedat obsolet, i que nous termes com crowfounding, estratègia de comunicació o social media s’han de posar sobre la taula. 

  Han pres la paraula, entre d’altres, Beatrice Coletti, directora del canal Babel TV, Pio Vernis, soci de l’agència especialitzada en cinema WAW, Sergi Agustí, realitzador de documentals o Bruno Delaye, fundador de l’International Surf Film Festival, a més de Tue Steen Müller, que ha treballat durant més de 20 anys al Danish Film Board.

  + detalls | veure les imatges

 • L'ENTREGA DE PREMIS POSARÀ EL PUNT FINAL AL FESTIVAL

  L'ENTREGA DE PREMIS POSARÀ EL PUNT FINAL AL FESTIVAL

  Demà tindrà lloc la última jornada del festival, amb la cerimònia de cloenda i l’entrega de premis.

  Demà tindrà lloc la última jornada del festival, amb la cerimònia de cloenda i l’entrega de premis. 

  El BCN Sports Film Festival arribarà demà a la seva última jornada, amb dos actes a destacar. El primer tindrà lloc a les 12 del migdia a l’Auditori Gran del Museu Olímpic i de l’Esport amb la sessió Sports & Filmmakers dirigida als professionals del sector, amb dos projeccions especials com són la de Speciale Mundialido i MPH Mann

  I l’altra és l’acte de cloenda i l’esperada entrega de premis, que tindrà lloc també a l’Auditori Gran a les 19 hores. Serà el punt final de la tercera edició d’un festival, que ha arribat a la seva plenitud, projectant en cada jornada films esportius d’una excel·lent qualitat.

  + detalls | veure les imatges

 • CONCLOU LA PRIMERA JORNADA DEL FESTIVAL

  CONCLOU LA PRIMERA JORNADA DEL FESTIVAL

  La primera jornada del BCN Sports Film 2012 ha tancat les seves portes.

  La primera jornada del BCN Sports Film 2012 ha tancat les seves portes.

  Any rere any, el nivell de les pel·lícules en concurs al festival de cine esportiu de Barcelona augmenta tant en qualitat com en quantitat, i la jornada d'avui n'ha estat un exemple.

  Al llarg del dia, s'han pogut veure peces audiovisuals de diversos gèneres, dedicades a esports com el beisbol o el ciclisme, i a països com Bulgària, oferint així una programació apta per a tots els públics. 

  Les sessions escolars han envaït de rialles l'Auditori Gran del Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch, on curtmetratges com Le Maillot de Cristiano o Summer Bummer, s'han alternat en la pantalla amb animacions més intimistes com Missing o Deep and dance. 

  A la tarda, l'Auditori Petit ha acollit una sessió per a públic familiar, que ha estat el marc ideal per la presentació dels propers Special Olympics.

  També s'ha de destacar la sessió que ha tingut lloc al centre penitenciari La Model de Barcelona, una de les principals novetats del festival d'aquest any: un exemple més de la voluntat del BCN Sports Film 2012 d'apropar els valors de l'esport a tots els públics possibles.

  A la nit, el prestigiós jurat del festival, integrat per destacades personalitats del món de l’esport, del cinema, de la cultura i, alhora, relacionades amb el món audiovisual donarà el veredicte final del festival que es farà públic en la cerimònia d’entrega de premi del proper dissabte, 12 de maig.

  + detalls | veure les imatges