ACTUALIDAD

NOTÍCIES

Benvinguts a la pàgina d’Actualitat del Barcelona International FICTS Festival. Des d’aquesta secció podreu estar al dia de totes les notícies relacionades amb el festival: esdeveniments, pel·lícules i projeccions, conferències, exposicions...Recordeu que el Barcelona International FICTS Festival i totes les seves activitats són d’accés lliure i gratuït!

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /usr/home/bcnsportsfilm.org/web/webroot/2011/includes/mysql.php on line 14 Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /usr/home/bcnsportsfilm.org/web/webroot/2011/includes/mysql.php on line 14
 • HUGO KOBLET ÉS LA GUANYADORA

  HUGO KOBLET ÉS LA GUANYADORA

  La producció suïssa HUGO KOBLET: PÉDALEUR DE CHARME de DANIEL VON AARBURG fou la guanyadora de l’Àmfora ciutat de Barcelona del BCN Sports Film 2011, entregada al Museu Olímpic i de l'Esport Joan Samaranch.

  La producció suïssa HUGO KOBLET: PÉDALEUR DE CHARME de DANIEL VON AARBURG fou la guanyadora de l’Àmfora ciutat de Barcelona del BCN Sports Film 2011, entregada al Museu Olímpic i de l'Esport Joan Samaranch.

  Carme Mas, presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme, en representació de la pel·lícula guanyadora, va recollir l'Àmfora Ciutat de Barcelona de mans de Maite Fandos, regidora de l'Ajuntament de Barcelona

  La resta de premiats van ser per a:

  Premi Especial del Jurat per a NOSTALGIA EN LA MESA 8, del director argentí ANDY MUSCHIETTI. Els membres del jurat, Paloma del Río - responsable de continguts esportius RTVE, Esther Calatayud, del canal internacional ESPN i Joaquin Marín de la Universitat de Comunicació de Sevilla van lliurar el premi a Andi Muschietti. 

  Millor pel·lícula catalana PARAULES AL VOLTANT DEL MÓN de GUILLE CASCANTE i ALBERT BARGUÉS. Susanna Ribas, subdirectora de cultura de la Fundació LA CAIXA, va lliurar el premi a Guille Cascante, director de la pel·lícula.

  Millor pel·lícula espanyola LA GRAN CARRERA de KOTE CAMACHO. Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica va lliurar el premi a Iñako Gurrutxaga, responsable de continguts d'EITB 3 TV.

  Millor documental BREAKING THE ICE de DAVID NOY. Teresa Agulló membre del Comitè Organitzador del BCN Sports Film 2011, va lliurar el premi a Aina Sabaté, en representació del documental guanyador.

  Millor pel·lícula sobre Olimpisme ROMA 1960, LA GRANDE OLIMPIADE de MARÍ BERTOLETTI i MAURIZIO MALABRUZZI, una producció de la RAI. Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol, va lliurar el premi a Maurizio Malabruzzi.

  Millor pel·lícula d'esport d'aventura i muntanya PEDRA DE LUZ de SEBASTIAN ÁLVARO. Ot Pi, excampió mundial de Trialsin, va lliurar el premi a Sebastián Álvaro. 

  Millor pel·lícula d'esports d'hivern 11 DEGRÉES, un reportatge dirigit per l'ANNA EWERT. Gabi Arranz, gerent de l'Institut Barcelona Esport va lliurar el premi a Efthymia Zymvragaki, en representació de l'autor de Grècia.

  Millor pel·lícula sobre esport i solidaritat THE 16th MAN de CLIFFORD BESTALL una producció de l'ESPN. Paloma del Río, directora de continguts esportius RTVE va lliurar el premi a Ivan Cabrera, Director del DOGVILLE 3D Film Festival. 

  Millor pel·lícula de ficció (ex -aequo) THE DIVINE TRANSITION de PELLE HYBBINETTE (Suécia) i WATER LILIES IN BLOOM d'EMIL STANG LUND, una producció de Parabel Film, de Noruega. Juli Pernas, Director de la Fundació Barcelona Olímpica va lliurar el premi a Roberto Ceschina, responsable del programa MEDIA  de la Unió Europea a Itàlia.

  Millor curtmetratge NOSTÀLGIA EN LA MESA 8, del director argentí ANDY MUSCHIETTI. Barbara Destefanis, directora de Nikita Audiovisual Production va lliurar el premi a Andy Muschietti.

  Millor pel·lícula d'animació, LE PETIT DRAGON de BRUNO COLLET. Marco Sanz, representant de Microgestió, va lliurar el premi aAntoine Elizavé en representació del guanyador.

  Millor pel·lícula infantil, ÁLEX ET LES FANTÔMES d'ÉRIC WARIN, una producció de Cité Amérique del Québec/Canadà. Jordi Pintó, director de relacions externes d'El Corte Inglés, va lliurar el premi a Clara Doucet, programadora de MECAL Barcelona.

  PRESS- PHOTO

  + detalls | veure les imatges

 • Es tanquen les sessions de treball del BCN Sports Film, amb la presentació del SPORTSFILM.TV

  Es tanquen les sessions de treball del BCN Sports Film, amb la presentació del SPORTSFILM.TV

  El workshop "el finançament públic i privat de les produccions audiovisuals esportives" va comptar amb representació de Teledeporte, TVE, EITB, ESPN, TV3, Telefónica i diverses productores.

  SPORTSFILM.TV ja està en marxa!!! Una nova plataforma al servei de productors, distribuïdores i televisions esportives. Si t'agrada l'esport i gaudir d'ell, no et pots perdre aquesta plataforma televisiva, on trobaràs totes aquelles produccions que desitges veure; surf, muntanya, motor, ciclisme, arts marcials, boxa, natació, futbol, etc. No te'l pots perdre!!

  + detalls | veure les imatges

 • Els membres del Jurat del BCN Sports Film Festival 2011 es reuneixen per deliberar.

  Els membres del Jurat del BCN Sports Film Festival 2011 es reuneixen per deliberar.

  Lluis Miñarro, productor, director i membre de l'ACC; Paloma del Río, cap de programes esportius de TVE; Joaquín Marín, Catedràtic de la Universitat de Sevilla i Esther Calatayud, responsable del canal ESPN Classic Italia es van reunir per assignar els guanyadors.

  11 premis, un especial del jurat i el guanyador de la segona edició del BCN Sports Film Festival seran lliurats demà a la cerimònia de cloenda al Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch a partir de les 19:00 de la tarda.

  + detalls | veure les imatges

 • Gabi Arranz, gerent de l'Institut Barcelona Esports va presentar el cicle “Històries de l’Esport” del BCN Sports Film Festival.

  Gabi Arranz, gerent de l'Institut Barcelona Esports va presentar el cicle “Històries de l’Esport” del BCN Sports Film Festival.

  El Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch és la seu del cicle destinat a "Històries de l'Esport" un espai dedicat a aquells reportatges i documentals que destaquen els valors humans i esportius per sobre de la competició.

  Barcelona és una de les grans urbs a nivell mundial que té l'esport com a referent. Els esdeveniments esportius són un signe d'identitat de la ciutat i un dels seus majors reclams. Esdeveniments com la marató de Barcelona atrauen un gran públic estranger que ve a gaudir de la ciutat.

  + detalls | veure les imatges

 • El INEF de Catalunya va acollir el seminari del BCN Sports Film

  El INEF de Catalunya va acollir el seminari del BCN Sports Film

  El seminari, coordinat per Joaquín Marín Montí - professor de la facultat de Comunicació de la Universitat de Sevilla-, ha estat enfocat a estudiants i professionals de l'educació formal i no formal dins de l'àmbit esportiu.

  El seminari, coordinat per Joaquín Marín Montí - professor de la facultat de Comunicació de la Universitat de Sevilla-, ha estat enfocat a estudiants i professionals de l'educació formal i no formal dins de l'àmbit esportiu.

  Set han estat els tallers desenvolupats:

   

  • Esport i esportistes: dues visions de la comunicació esportiva. Gabriel Esparza, subcampió olímpic de taekwondo, actual entrenador físic de la selecció espanyola de taekwondo al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat.
  • Futbol:superheroes. Estereotips dels futbolistes a la producció audiovisual. Josep María Puig, cap de redacció de futbol en TV3 i professor de la facultat de comunicació de l'UAB.
  • Esport i integració social:L'experiència del barri de La Mina, "La mina de campions". Juan Carlos Ramos, exesportista de la selecció espanyola de lluita grecoromana, regidor d'esports de l'Ajuntament de Sant Adrià i vicepresident de la Federació Catalana de Lluita.
  • Esport i formació: cultura, educació i joves. Franco Bruno Ascani, President de la Fédération Internacional de Cinéma et Télévision Sportifs.
  • Esport i muntanya: d'una visió romàntica a la imatge sensacionalista. Oriol Garcia Farré, productor cinematogràfic.
  • Esport i cinema: el cineforum de temàtica esportiva a l'aula. Carme Oró Casanovas, coautora del llibre "l'educació en valors a través de l'esport en el cinema.
  • Esport i animació: "llenguatges" universals. Chiara Magri, coordinadora del curs d'animació a l'escola nacional de cinema de Torino.
  • Esport i opinió: el paper de l'educació física, del professor d'educació física i del tècnic esportiu a la producció audiovisual: observacions crítiques. Enric M. Sebastiani, professor de didàctica de l'Educació Física i i de l'Esport a Blanquerna, i Carlos González Arévalo Profesor de l'INEF de Catalunya.

   

   

  + detalls | veure les imatges