Otros Festivales

SPORTS MOVIES & TV MILANO FESTIVAL

BCNSFF

La fase final del World FICTS Challenge 2010: SPORT MOVIES & TV, se celebrarà del 28 d’octubre al 2 de novembre de 2010 a Milà, Itàlia (entrada gratuïta).

L’SPORT MOVIES & TV consta de 180 projeccions, dividides en 6 seccions diferents, 7 conferències, 8 taules rodones, 3 workshops, 2 exposicions, 9 esdeveniments paral·lels, 4 rodes de premsa i 30 premis.

Les produccions audiovisuals que es representaran al festival - documentals, reportatges, pel·lícules de ficció, animacions, etc.- es classificaran en 6 seccions competitives: 1) Esperit Olímpic, 2) Documentals, 3) Programes televisius i noves tecnologies, 4) Esport i societat, 5) Ficció i 6) Esports i publicitat.

Durant els 6 dies del festival, els principals agents del sector, mitjans de comunicació, televisions, ràdios, networks, productores, directors de cinema, comitès olímpics i federacions esportives, així com esportistes, agències publicitàries i de comunicació es reuniran a Milà per a assistir a les múltiples activitats d’aquesta insubstituïble referència mundial.

La propera edició del festival MILANO INTERNATIONAL FICTS FESTIVAL, presentarà dues novetats importants: l’estrena d’una nova secció competitiva Movies & TV – Curts de temàtica lliure i el protagonisme atorgat a la Fifa World CUP South Africa, que comptarà amb la immillorable presència de convidats prestigiosos del món del futbol que organitzaran trobades i altres esdeveniments temàtics.

Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs

World ficts challenge

La Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs (FICTS), presidida pel professor Franco Ascani, integrada per 102 països i reconeguda pel COI – Comitè Olímpic Internacional – col·labora amb federacions nacionals, comitès olímpics, governs i organitzacions no governamentals, potenciant i ampliant el coneixement sobre esport en tots els seus aspectes i per tot el món. Aquesta expansió es realitza mitjançant imatges televisives i cinematogràfiques, i el seu objectiu és difondre les projeccions audiovisuals de temàtica esportiva per tal que, amb l’ús de diferents llenguatges i formats, contribueixin al desenvolupament mundial de les tendències culturals i artístiques de la televisió i del cinema.

La FICTS és una associació sense ànim de lucre i el seu objectiu principal és promoure el moviment olímpic i els valors ètics i culturals de l’esport a través dels mitjans de comunicació de masses: la televisió i el cinema.

Mitjançant múltiples activitats (meetings, conferències, debats, congressos, festivals, etc.), la FICTS facilita el diàleg entre els agents professionals del sector: directors, productors, distribuïdores, actors i mitjans de comunicació. Aquestes activitats impulsen les produccions audiovisuals amb contingut esportiu per al seu reconeixement posterior. Són moltes les prestigioses i qualificades entitats cinematogràfiques del món que avalen aquest projecte.