Jurat

 • ALBERT FONT

  Albert Font

  Màster en Comunicació Empresarial i Institucional per la UAB, titulat per ESADE en Creació i Consolidació d’Empreses Innovadores, diplomat en Arts Gràfiques i en Delineació Arquitectònica i il·lustrador, Albert Font Gumfaus (Vic, 1965) és president de l’associació Àreadaptada. Coordina, des de 2004, activitats d’esport adaptat i és un ferm defensor de l’esport integrat, sobre el qual ha impartit conferències i cursos en associacions, instituts i universitats. Des de fa 20 anys dirigeix l’empresa Gumfaus SL, dedicada al disseny, la publicitat i la comunicació corporativa, i des d’on el 2007 va iniciar el projecte Gumfi, la pilota amb potes –destinat a promoure el creixement intel·lectual i de valors per a nens–, que compta amb el suport del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i és recomanat pel Col·legi de Psicòlegs de Madrid i l’Escola Universitària Cardenal Cisneros.

 • JOÃO GARÇÃO BORGES

  João Garção Borges

  Graduat per l’Escola de Cinema del Conservatori Nacional de Lisboa, João Garção Borges (Lisboa, 1956) és director, productor, guionista, editor, crític cinematogràfic i programador de cinema i televisió. Ha estat membre del jurat en els principals festivals de cinema internacionals i ha treballat regularment en cinema i televisió des de 1976. El 1979 va començar la seva carrera a RTP (Radio e Televisão de Portugal), on, fins al 2013, va implementar nombroses coproduccions cinematogràfiques, projectes de ficció i documentals, i va ser responsable de la programació. El 1996 va crear Onda Curta, un espai per a l’exhibició i el reconeixement de curtmetratges internacionals. El 2014 va fundar SHORTSPLANET, un nou projecte global de promoció del curtmetratge, i actualment duu a terme un projecte documental a l’Amèrica del Sud.

 • FERRAN MARTINEZ

  Ferran Martinez

  Exjugador de bàsquet olímpic, Ferran Martinez (Barcelona, 1968), 156 vegades internacional, ha guanyat tots els títols possibles en l’àmbit de clubs: al FC Barcelona, al Joventut de Badalona i al Panathinaikos d’Atenes. Entre d’altres premis individuals, la seva trajectòria esportiva fou reconeguda amb la Medalla al Mèrit Esportiu d’Espanya. És MBA per La Salle (Ramon Llull) i la Saint Mary’s University of San Francisco, Màster en Anàlisi Financera pel CEF i Honorary Degree per l’escola de negocis ESERP. Empresari i emprenedor, presideix la companyia Lánzame Capital –que coinverteix en start-ups. Actualment dirigeix la unitat Sports & New Business de la Banca Privada Andbank, especialitzada en assessorament i planificació de patrimonis d’esportistes d’elit a nivell global; és vicepresident del Panathlon Internacional de Barcelona, ambaixador de Laureus Espanya i també coach i escriptor –amb 4 llibres publicats.

 • BIBIANA SCHÖNHÖFER

  BIBIANA SCHÖNHÖFER

  Graduada en Tècnica Meisner amb Javier Galitó-Cava, Bibiana Schönhöfer (Barcelona, 1974) compta amb una prestigiosa formació com a actriu en diversos centres de Barcelona i Nova York. Se l’ha vist a Fràgil, de Juanma Bajo Ulloa, ha interpretat diversos personatges en obres de teatre com ara Noies de calendari, d’Antonio Calvo, i ha estat protagonista de nombrosos curtmetratges cinematogràfics, entre els quals destaquen Aniversario 5.0, de Gerard Ferré, o La mejor forma de pensar es no pensar, de J.M. Solanes. A la televisió ha participat en sèries de Tele 5 i Antena 3, com ara Hospital Central, El Comisario o Aquí no hay quien viva. Fou presentadora del programa Sputnik tv al Canal 33 de Televisió de Catalunya i actualment és directora artística de MÈDIT, el festival de cinema mediterrani de Menorca, que celebrarà, el juliol de 2015, la 7a edició.

 • Mª ENCARNACIÓ SOLER

  M. ENCARNACIÓ SOLER

  Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, M. Encarnació Soler i Alomà (Mataró, 1954) és presidenta i membre de l’equip fundador de CINEMA·RESCAT. Experta en recuperació i investigació del patrimoni cinematogràfic català, és autora de nombroses conferències i articles, i assessora d’imatges en realitzacions de documentals. Va ser membre de l’equip rector de la Universitat Catalana d’Estiu, de Compilació Cinematogràfica Catalana (CO.CI.CA.) i actualment és membre de l’Associació Espanyola d’Historiadors de Cinema i de l’Acadèmia del Cinema Català. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb el Premi Nacional de Cinematografia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la Medalla d’Or de la Union Internationale du Cinéma Non Professionnel (UNICA), entre d’altres distincions. És membre del jurat de la UNICA i del Festival de Cinema Internacional Memorimage, en l’apartat Premi CINEMA·RESCAT a la millor tasca de recerca en una realització documental.

Powered by ARTBOXBCN