Jurat

 • ANA MARÍA BORDAS

  Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB, Ana María Bordas (Barcelona, 1959) compta amb una llarga trajectòria professional a RTVE.

  Després d’exercir com a redactora a Radiocadena Española, el 1984 va començar la seva carrera a RNE com a periodista de política, editora i redactora de la secció internacional als informatius de cap de setmana de TVE (Catalunya).

  Entre 1989 i 1992 va ser corresponsal a Washington de RNE, i el 1992 fou coordinadora de la informació no esportiva de la Ràdio Olímpica de RNE-Radio 4, la ràdio oficial dels Jocs de Barcelona ’92. Sempre a Catalunya, entre 1992 i 2008 va ocupar diversos càrrecs a RNE i TVE; el 2010 va assumir la direcció de TVE i, des de 2013, dirigeix RTVE a Catalunya.

 • MERI FARNELL

  Tècnica superior en Imatge i en Realització audiovisual, Meri Farnell (Esplugues de Llobregat, 1983) és una amant dels esports extrems.

  Vinculada al món audiovisual en diferents branques creatives (fotografia, disseny, programació web, realització, direcció de fotografia i muntatge) ha estat guanyadora de la segona edició del concurs dels premis MAU (Mostra d'Art Urbà de Granollers) i ha produït el videoclip musical «Barcelona Kaleidolapse».

  Col·labora a la Nau Ivanow en l'organització d'esdeveniments culturals i és dinamitzadora de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat al nou centre de creació audiovisual Torre Barrina. També col·labora amb FILMETS Badalona Film Festival i ha participat en diverses conferències i trobades professionals als festivals i mercats Off-Courts, Tous Courts o FEC Reus, entre d’altres.

 • CARLOS MARAÑÓN

  Carlos Marañón (Barcelona, 1974) és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat de Navarra.

  Director de la revista CINEMANÍA des de gener de 2008, és periodista i crític cinematogràfic, i ha col·laborat amb El País, La Vanguardia, Cadena SER i Canal+, entre altres mitjans.

  Columnista del diari AS i comentarista de futbol a Canal+, és autor dels llibres Futbol y Cine, el balompié en la gran pantalla i Un partido de leyenda, un monogràfic sobre la pel·lícula Evasió o victòria. Com a jugador de futbol va formar part del planter del RCD Espanyol de Barcelona.

 • JAVIER MORACHO

  Javier Moracho (Monzón, Osca, 1957), exatleta especialitzat en la prova de tanques, ha batut 20 rècords d’Espanya en 60 i 110 metres tanques.

  Durant tres dècades va mantenir el rècord d’Espanya de tanques (1976-2006) i va participar en els Jocs Olímpics de Moscou ’80, Los Angeles ’84 i Seül ’88. La seva trajectòria fou reconeguda amb la Medalla al Mèrit Esportiu pel Govern d’Aragó (1990) i amb el Premi Esportista Magnífic (2006).

  Llicenciat en Educació Física i Esport per la Universitat de Barcelona, ha estat director de Relacions Públiques i Protocol de la Volta Ciclista a Espanya (1990-2013), comentarista esportiu a Eurosport TV (1996-2013), Televisió Espanyola (1990) i Onda Cero Radio. Actualment es dedica a la docència i al consulting.